Срещу запек

Срещу запек могат да бъдат взети някои превантивни мерки. Правилното повлияване на запека се състои в използването методи, които включват промяна в хранителния, двигателния режими и използването на различни видове лаксативи. Някои зеленчуци, плодове и храни имат слабително действие, но ефективността им е различна поради индивидуалността в обмяната на всеки един организъм.

Храните със слабителен ефект са: бадеми, алое вера, ябълков сок, цикория, шоколад, кокос, кафе, цвекло, пилешки бульон, глухарче, фурми, сушени кайсии, градинска жлъчка, смокини, грозде, горещ чай с лед, манго, меласа, маслини, папая, праскови, круши, ананас, сливи, сини сливи, орехи и др.

Препарати, използвани за повлияване на запек (констипация)

• Осмотични лаксативи
• Стимуланти
• Увеличаващи обема си агенти
• Омекотяващи фекалиите лаксативи
• Очистителни лаксативи
Съвременен и ефективен метод за медицинско облекчаване
на острите, както и на хроничните състояния на запек е включването
в практиката за домашна и амбулаторна употреба на осмотичен
лаксатив в микро клизма, която действа значително по-бързо от
перорално приеманите препарати и по-сигурно и
безопасно от супозиториите.


От разпространените осмотични лаксативи глицеролът, макроголът, лактулозата са тези с най-много проучвания и публикации,
доказващи тяхната ефективност и надеждност на действие при хронични и остри състояния на запек.

Глицеролът е безопасен и бързо действащ, особено под формата на разтвор, поставен в контейнер за микро клизма. Комбинацията му с други натурални съставки с меко лаксативно действие, като гликолов екстракт от лайка с овлажняващо и антсептично действие, както и слез – емолиент с успокояващо действие, регистрира добра поносимост, висока толерантност, дори и при пациенти < 1 год, действието е бързо, дори в условията на спешна помощ.

Макроголът е подходящ за увеличаване на честотата на изхожданията, но трябва да се внимава с предозирането и опасността от обезводняване.

Лактулозата – най-масово разпространена, но може да причини метеоризъм, подуване на корема, коремни спазми, гадене и диария.

MgSO4, Na2SO4, както и др. соли се характеризират с коликоподобно напрежение в дебелото черво, съпровождащо времето преди дефекация.

Поставянето на свещички с глицерол не винаги е удачно. Поради психологическата бариера и неправилното разбиране за тяхното
поставяне, те често предиз – викват сърбеж и дискомфорт.МИКРО КЛИЗМАТА e съвременен ефективен метод за справяне с констипацията от различен произход, без значение от възрастта!
МИКРО КЛИЗМАТА ДЕЙСТВА ТРИПОСОЧНО:

  1. стимулира ректума и улеснява изхождането
  2. осмотично привлича и задържа течността в лумена
  3. омекотява фекалната маса и улеснява изпразването на чревното съдържимо

Глицеролът е ефективен и с добра толерантност за положително повлияване на остър и хроничен запек (констипация) при деца и възрастни (NICE, ESPGHAN & NACPGHAN) 4.

Комбинираните микро клизми с глицерол, хидратиращи агенти и емолиенти с натурален произход, предписвани в правилната доза са ефективно решение при спешни и хронични състояния на запек. Глицеролът, приложен ректално действа в рамките на до макс. 45 минути след апликация, а микро клизмата допълнително стимулира ректума, което води до бърза дефекация.

Препарати, използвани за повлияване на констипация (запек):

• Осмотични лаксативи • Стимуланти • Увеличаващи обема си агенти • Омекотяващи фекалиите лаксативи • Очистителни лаксативи

Съвременен и ефективен метод за медицинско облекчаване на острите, както и на хроничните състояния на запек е включването в практиката за домашна и амбулаторна употреба на осмотичен лаксатив в микро клизма, която действа значително по-бързо от перорално приеманите препарати и по-сигурно и безопасно от супозиториите.

От разпространените осмотични лаксативи:

глицеролът, макроголът, лактулозата са тези с най-много проучвания и публикации, доказващи тяхната ефективност и надеждност на действие при хронични и остри състояния на запек. Глицеролът е безопасен и бързо действащ, особено под формата на разтвор, поставен в контейнер за микро клизма. Комбинацията му с други натурални съставки с меко лаксативно действие, като гликолов екстракт от лайка с овлажняващо и антсептично действие, както и слез – емолиент с успокояващо действие, регистрира добра поносимост, висока толерантност, дори и при пациенти < 1 год, действието е бързо, дори в условията на спешна помощ.

Osmoforce LAX G е Микро клизма за ректална употреба при бебета и деца при запек

Микро клизма OSMOFORCE LAX G:

Размеква бързо втвърдените изпражнения при запек
Стимулира ректума
Без дразнене и опасност от привикване
Лесна апликация

Микро клизма Осмофорс лакс Г при запек за бебета и деца

*за бебета и малки деца под формата на разтвор в микро клизма, според Американската академия на семейните лекари (AAFP)

Микро клизма OSMOFORCE LAX G:

Размеква бързо втвърдените изпражнения при запек
Стимулира ректума
Без дразнене и опасност от привикване
Лесна апликация

Микро клизма Осмофорс лакс Г при запек. Osmoforce LAX G е Микро клизма за ректална употреба при бебета и деца.

*за бебета и малки деца под формата на разтвор в микро клизма, според Американската академия на семейните лекари (AAFP)