Съставки на Осмофорс ЛАКС Г за деца микро клизма при запек

При запек - Осмофорс Лакс Г за деца - МИКРО КЛИЗМА срещу запек за бебета и деца

Микро клизма за ректална употреба

Osmoforce LAX G е подходяща за употреба при запек за бебета и деца при остри и хронични състояния

Евакуацията на чревното съдържимо настъпва между 5’ и 30’ след апликация. Подходяща за употреба, дори при наличие на хемороиди и фисури

Микро клизма OSMOFORCE LAX G от 3 гр. за ДЕЦА – Mедицинско изделие за еднократна употреба на базата на глицерол, лайка и слез за ректално приложение, предназначено за улесняване на евакуацията на червата при запек. Размеква бързо втвърдените изпражнения в долната част на дебелото черво, без дразнене!
След апликация желание за изхождане и евакуация на чревното съдържимо се очаква да настъпи в рамките на до 45 минути. Обикновено това се случва между
5-15 минути, а при по-малките деца и по-рано.

Механизъм на действие: Хиперосмотичния Glycerol e комбиниран с екстракти от лайка и слез. Формулата е хигроскопичен емолиент и лубрикант с бързо лаксативно действие. Изтегля вода в изпражненията, омекотява ги, стимулира перисталтиката и предизвиква чревна евакуация. Смазва и успокоява лигавицата, улеснява изхождането. Намалява сърбежа и дразненията. Канюлата на клизмата допълнително стимулира ректума и улеснява изхождането.

Микро клизма за ректална употреба

Osmoforce LAX G е подходяща за употреба при запек за бебета и деца при остри и хронични състояния

Евакуацията на чревното съдържимо настъпва между 5’ и 30’ след апликация. Подходяща за употреба, дори при наличие на хемороиди и фисури
ЛАЙКА (CHAMOMILLA
RECUTITA L.)

Има противовъзпалителни, антисеп- тични, спазмолитични, антипиретични, антибактериални, противогъбични, антиалергични свойства. Заради локалния противовъзпалителен ефект на флавоните й се препоръчва при възпаление и раздразнение на кожата и лигавиците. Под формата на гликолов екстракт има омекотяващи, успокоява- щи свойства  и при лечение на запек спомага за подобряване поносимостта на продукта  и успокояване на раздразненията и сърбежа.

СЛЕЗ (MALVA
SILVESTRIS L.)

Съдържа клей, смоли, пектин, които му придават омекотяващи, противовъзпалителни свойства. В популярната медицина се използва за лечение на запек, лаксатив с меко слабително действие, препоръчва се за деца и възрастни. В микро клизмите за ректална употреба при запек се използва заради успокояващото му действие при възпалени лигавици.

ГЛИЦЕРОЛЪТ
(GLYCEROL, GLYCERIN)

Гъста, без цвят и мирис, бистра течност с хигроскопични свойства и отлична смазваща способност. Има антисептично действие, благодарение на способността си да дехидратира бактериите. Има евакуиращ ефект върху червата, като смазва локално лигавицата на ректума, без да засяга дисталния колон, което улеснява изхвърлянето на изпражненията чрез стимули- ране на перисталтиката от една страна, а от друга хидратира изпражненията. Хиперосмотик, който привлича и задържа течността в лумена. Омекотява втвърдената фекална маса и улеснява изхождането без дразнене и дискомфорт.

Osmoforce LAX G е Микро клизма за ректална употреба при бебета и деца при запек

Микро клизма OSMOFORCE LAX G:

Размеква бързо втвърдените изпражнения при запек
Стимулира ректума
Без дразнене и опасност от привикване
Лесна апликация

Микро клизма Осмофорс лакс Г при запек за бебета и деца

*за бебета и малки деца под формата на разтвор в микро клизма, според Американската академия на семейните лекари (AAFP)

Три компонентен разтвор от:

Глиецерол (Glycerol) – хиперосмотичен лаксатив от първи ред*

Лайка екстракт (Chamomilla Recutita L.)лубрикант с естествен произходи антисептично действие

Слез екстракт (Malva Silvestris L.) – емолиент с успокояващо действие